2013-05-09 16:30:19• hírek • Kocsis Zoltán

Idén is lerótták a kegyelet koszorúit május 9. alakalmából

Mint minden évben, idén is elhelyezték az emlékezés és a kegyelet koszorúit május 9-én Szatmármetiben: önkormányzati vezetők, parlamenti képviselők, minisztériumi alkalmazottak, politikai pártok képviselői koszorúzták meg a hős katona szobrát.

Az Árpád utcában található ünnepségnek díszvendégei is voltak, hisz az eseményen tiszteletét tette Michael Schwarzinger, Ausztria éppen Szatmárnémetiben tartózkodó bukaresti nagykövete valamint Klaus Schausberger, az Európai Régiók Intézetének elnöke is.

A koszorúzók közül természetesen nem hiányozhattak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselői sem. Az érdekvédelmi szervezetet ezúttal Pataki Csaba szenátor, a megyei szervezet megbízott elnöke, Kereskényi Gábor képviselő, a szatmárnémeti szervezet elnöke valamint Riedl Rudolf, a Szatmár Megyei Tanács elnöke reprezentálta.

Május 9. világszerte a Győzelem napja, hisz 1945-ben ezen a napon tette le a fegyvert Adolf Hitler fasiszta Németországa a szövetséges haderőkkel szemben. Ennek köszönhetően 1985-ben május 9-ét Európa napjának nevezték ki. Emellett 1877-ben szintén május 9-én kiáltották ki Románia függetlenségét az Oszmán Birodalommal szemben, ezért ez a nap egyben a román függetlenség napja is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: